Herenhuis en schoolgebouw

Beschrijving

Herenhuis met fraaie lijstgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend uit de jaren 1870. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint. Begane grond afgelijnd door puilijst met getoogde vensters met sleutel en voorzien van persiennes en lekdrempel op consoles. Bovenverdieping geritmeerd door ingediepte pilastertjes. Getoogde vensters gevat in geriemde omlijsting met versierde sluitsteen. Drie middentraveeën met deurvensters. Uitgewerkt hoofdgestel met kroon- en tandlijst op consoles. Onbepleisterde achtergevel met halfcirkelvormige middentravee onder tentdak. Getoogde deuren en vensters onder waterlijst. Baksteenfries en getande kroonlijst als geveleinde.

Haaks tegen achtergevel, schoolgebouw van drie bouwlagen onder plat dak. Ruime rechthoekige vensters onder ijzeren I-latei.

Auteurs: Demey, Anthony