Burgerhuis van 1906

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1906

Beschrijving

Dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak, van 1906 (tegeltableau). Parement van witte geglazuurde baksteen met anders gekleurde muurbanden; zware geprofileerde arduinen sokkel. Laatstgenoemd materiaal eveneens aangewend als deuromlijsting, boogstenen, lateien van de bovenvensters en topgevelafboording. Risalietvormende eerste travee met tuitgevelbekroning. Rechthoekige vensters, op de begane grond onder I-lateien, op de bovenverdieping onder arduinen lateien met geprofileerde imposten; boogvelden met tegeltableaus met florale motieven in art-nouveaustijl. Gevel beëindigd op arduinen architraaf, fries met casementen en houten kroonlijst op consoles.

Auteurs: Demey, Anthony