Twee burgerhuizen

Twee 19de-eeuwse burgerhuizen, heden behorend bij nummer 75.

Nummer 71. Dubbelhuis van vijf traveeën met twee bouwlagen en zadeldak, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Eenvoudig bepleisterde en beschilderde voorgevel op donker geschilderde plint. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels, op de bovenverdieping op consooltjes; bewaarde duimen. Centrale rechthoekige deur in arduinen omlijsting op hoge neuten en met arduinen tussendorpel en gestrekte kroonlijst op uitgelengde voluutconsoles. Aflijnende gelede architraafband onder de kroonlijst.

Interieur met behouden empire getinte schouwmantel (hoorn des overvloeds) en haard met Delftse tegels.

Nummer 73. Iets lager enkelhuis van drie traveeën met eenvoudige rechthoekige deur en vensters en aflijnende kroon- en tandlijst.

Auteurs: Demey, Anthony