• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning en winkelpui

Beschrijving

Dubbelhuis met bakstenen lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Eerste twee traveeën van de begane grond met sierlijke houten winkelpui, volgens archiefstukken van 1890. Rechthoekige bovenvensters in vlakke cementomlijsting. Pseudoraam in vierde travee. Rechthoekige deur in arduinen Lodewijk XVI-omlijsting met neuten, rechte tussendorpel met eierlijst en jaartal 1789, trigliefconsoles, gekorniste kroonlijst en guirlande op de latei. Klassieke gelede architraaf en houten kroonlijst op modillons.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3686/1248.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

In vergelijking met de inventaristekst uit 1981 zijn de twee rechtertraveeën gewijzigd: deur en venster aangepast naar twee vensters op de gelijkvloerse verdieping, pseudoraam op bovenverdieping opengemaakt.

• Informatie van IOED Erfpunt (december 2020).