Steegbeluik

Beschrijving

In binnenblok gelegen heden eenzijdig bebouwd steegbeluik met smalle open doorgang aan de straat. Rechts van de steeg recente rij autoboxen (mogelijk op de plaats van vroegere huisjes) en centrale doorgang tot het eigenlijk beluik bestaande uit twee groepen huisjes nummer 45-53 en nummer 55-71 met iets verspringende voorgevellijn en aarden voorpleintjes met gemeenschappelijke waterpomp. Respectievelijk verankerde gecementeerde en bepleisterde parementen, één bouwlaag en zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), uit midden 19de eeuw. Enkelhuisjes van twee traveeën volgens repeterend schema. Rechthoekige vensters (meestal bewaard houtwerk) en deuren.

Auteurs: Demey, Anthony