School Externat Présentation Notre-Dame

Beschrijving

Zogenaamd "Externat Présentation Notre-Dame", lagere afdeling van de Onze-Lieve-Vrouw Presentatieschool, in 1877 gebouwd en heden nagenoeg enig overgebleven gebouw uit de 19de eeuw, voorafgegaan door kleine voorkoer met hoog gietijzeren hek. Neoclassicistische lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder plat dak. Baksteenbouw op arduinen plint en gemarkeerd door bepleisterde geblokte pilasters, rondbogen op de begane grond en hoofdgestel met naampanelen en bekronende houten kroonlijst op klossen. Middentravee geaccentueerd door rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld en bekronende attiek met driehoekig fronton en kruis. Ruime rechthoekige vensters als verbouwing van rondboogvensters. Rondboogpoort in linkertravee.

• DEBAST L., Onze-Lieve-Vrouw Presentatie te Sint-Nicolaas, Brasschaat, 1927, p. 60.

Auteurs: Demey, Anthony