Rechtshuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rechtshuis

Beschrijving

Alleenstaand dubbelhuis met bepleisterde en geschilderde voorgevel; negen traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Rechthoekige, vlak omlijste vensters met arduinen lekdrempel; de drie traveeën rechts van de deur zijn verhoogd boven een kelder. Rechthoekige deur in arduinen omlijsting op neuten en voorzien van een versierde gestrekte tussendorpel met jaartal 1824, en een dito waterlijst op slanke, gegroefde voluutconsoles. Volwassen lindeboom voor het huis. Naar verluidt zou dit een oud gerechtshuis zijn geweest van de wijk Amelvelt, waar recht gesproken werd in de hoogkamer.

Auteurs: Demey, Anthony

De bakstenen voorgevel is ontpleisterd.