• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Open hoeve

Beschrijving

Open hoeve bestaande uit woonhuis, schuur en kleine recentere stallen op beboomd erf. Woonhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw van het dubbelhuistype. Gecementeerde voorgevel (op het westen) van vijf traveeën en één bouwlagen onder mansardedak (nok loodrecht op de straat, kunstleien) voorzien van drie dakkapellen. Rechthoekige eertijds beluikte vensters met boven hun latei gecementeerde art-decomotieven (beker met rankwerk) onder een korfbogige waterlijst. Rechthoekige arduinen deur omlijsting op neuten en voorzien van een gestrekte waterlijst op twee uitgerekte, gegroefde consoles. Gevel beëindigd op rechthoekige cementpanelen als fries, en houten kroonlijst op modillons. Haaks op het woonhuis, ten zuidwesten ervan: grote rechthoekige bakstenen dwarsschuur onder schilddak (golfplaten ter vervanging van riet). De acht traveeën worden aangegeven door middel van lisenen.

Auteurs: Demey, Anthony