Kapel Onze-Lieve-Vrouw van VII Weeën

Beschrijving

Neogotisch, bakstenen gebouw in 1878 opgetrokken ter vervanging van haar voorgangster van 1804 en het ommegangkapelletje van 1721, opgericht door de paters recolletten. De kapel bestaat uit een rechthoekig beukje van twee traveeën en een lager en smaller rechthoekig koor. De traveeën worden aangeduid door kleine steunberen, en bezitten korte spitsbogige tweelingvensters. Zadeldaken (leien), met in het midden een houten dakruiter. De voorgevel is breed opengewerkt door een spitsbogige vleugeldeur onder een arduinen waterlijst; in de geveltop een oculus met vierpas.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 47/2, 1935, p. 9-10.

Auteurs: Demey, Anthony