Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Beschrijving

Dubbelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl met vijf traveeën en twee bouwlagen onder haaks op elkaar staande zadeldaken (leien). Baksteenbouw in combinatie met natuursteen aangewend voor vensterkruisen, aanzet-, boog- en sluitstenen en muurbanden. Uitgewerkte muurankers. Kruiskozijnen steekboogvormig tot rondboogvormig ontlast. Geblokte korfboogdeur tussen neerhangende vleugelstukken, op de sluitsteen 1882 gedateerd en bekroond door een oculus onder waterlijst. Erboven klein rechthoekig balkon met smeedijzeren leuning. Twee linker traveeën bovenaan uitgewerkt als trapgevel (6 trappen + topstuk); deurtravee bekroond door vierkante toren met lantaarnbekroning onder ingesnoerde spits met smeedijzeren windwijzer. Rechter travee aangebouwd, met steekboogvormige poort.

Auteurs: Demey, Anthony