Beschrijving

Meerledige hoeve gelegen tussen recente woonhuizen; aarden erf met ten zuiden een verbouwd woonstalhuis met oudere kern, ten noorden schuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Woonstalhuis van oorspronkelijk acht traveeën onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat); twee oostelijke traveeën in het vierde kwart van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw verhoogd tot twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak met nieuwe oostelijke voorgevel van drie traveeën. Verankerde bepleisterde en beschilderde noordelijke lijstgevel met rechthoekige beluikte en getraliede vensters. Rechthoekige deur met bovenlicht in vlakke omlijsting. Recentere bakstenen oostgevel met getoogde, deels beluikte vensters en een rechthoekige deur. Aanbouwsels aan zuidgevel.

Auteurs: Steyaert, Rita