Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis met tuin, afgesloten door een haag en ijzeren hek. Neoclassicistisch dubbelhuis van vijf traveeën + kelderverdieping en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een arduinen plint; ordonnerende geblokte pilasters en hogeropgaande middentravee met gebogen fronton; horizontale geleding met doorlopende lekdrempels, gekorniste puilijst, geleed kordon en een omlopende gekorniste kroonlijst met tandlijst op mooi bewerkte consoles. Segmentboogvormige muuropeningen; vensters met bewerkte sleutels, beluikt op benedenverdieping en in geriemde omlijsting op bovenverdieping. Ingangstravee rijker uitgewerkt met balusters, gebogen waterlijst, oculus met rankwerk.

Auteurs: Steyaert, Rita