• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Langgestrekte (?) hoeve (nok loodrecht op de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw (?) verbouwd in de 20ste eeuw, met langgschuur (nok parallel aan de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw (?) aan zuidwestzijde. Gelegen op een met gras begroeid, omheind domein. Rechthoekig gebouw van heden elf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen en golfplaten), in de 20ste eeuw aan zuidzijde vergroot met twee traveeën, en aan noordzijde gedeelte gesloopt zie noordgevel met zichtbaar gebint. Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint. Meestal gewijzigde rechthoekige muuropeningen met houten lateien. Verankerde bakstenen langsschuur onder zadeldak (golfplaten).

Auteurs: Wylleman, Linda