Rest van brouwerij Sint-Martinus

Beschrijving

Resterende gedeelten van voormalige brouwerij zogenaamd "St.Martinus". Bestaande uit aan rooilijn gelegen rechthoekig gecementeerd en beschilderd gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw (?). Vernieuwde rechthoekige muuropeningen. Heden onderverdeeld in drie woningen onder meer zogenaamd Gasthof Anitrik" (nummer 46), kapsalon (nummer 48) en overblijfsel brouwerij (nummer 50). Geplaveid erf met aan zuidoostzijde groot open wagenhuis onder overkragend schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de 18de eeuw (?) met houten aanbouwsel onder lessenaarsdak bij de westgevel. Aan zuidwestzijde van het erf een rechthoekig brouwerijgebouw van twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (?). Baksteenbouw met hoeklisenen en boogfries onder daklijst, steekboogvormige muuropeningen.

Auteurs: Wylleman, Linda