Villa naar ontwerp van F. Segers

Beschrijving

Villa van twee bouwlagen onder schilddak (kunstleien), in eclectische stijl met neorococo-inslag, 1924, naar ontwerp van architect F. Segers.

Bakstenen lijstgevels met imitiatie-hoekkettingen en lijstwerk van cement. Risalietvormende linkertravee met drielichten in omlopende omlijsting met cartouche (initialen F.L. van opdrachtgever F. Lambrechts), guirlandes en opschrift "Arbeid Adelt" (borstwering). Opengewerkte deurtravee met neorococoportieken en houten balustrades. Zij- en achtergevel met uitbouw.

• Sint-Lukasarchief Brussel, Dossier Segers, ontwerptekening voor het bouwen van een huis, 1924, kalk.

Auteurs: Plomteux, Greet