• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Lage dorpswoningen onder pannen zadeldaken (nok parallel aan de straat), in de 19de eeuw te dateren met latere aanpassingen (zie bouwnaden nummer 11). Verankerde baksteenbouw van totaal zes traveeën met aflijnende beschilderde en geprofileerde daklijst. Rechthoekige beluikte vensters, tweede travee (nummer 13) met breder winkelraam. Rechthoekige deuren en poort.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Van de twee aansluitende dorpswoningen (nummers 11-13) werd de rechter woning (nummer 11) gesloopt voor de bouw van een meergezinswoning.

• Informatie verkregen van de gemeente (21 mei 2013).
Auteurs: Jacobs, Els