• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed L-vormig samenstel

Beschrijving

L-vormig samenstel van drie huizen met oudere kern, onderling verbonden door recente tussenbouw; gelegen op de hoek van de Maalderstraat en de Boshovensebaan; omheind erf.

Verankerde en beschilderde baksteenbouw onder leien schilddak (nok parallel aan de Maalderstraat) en pannen zadeldaken respectievelijk mechanische en Vlaamse pannen (nokken parallel aan en loodrecht op de Maalderstraat). Rechthoekige muuropeningen, onder meer beluikte vensters met bewaard houtwerk.

Ten noorden hoger opgaand woonhuis op rechthoekig grondplan onder steil overkragend leien schilddak op klossen. Verankerde lijstgevels van vier traveeën, beraapte westelijke voorgevel met brede rechthoekige vensters; beschilderde zij- en achtergevels met steigergaten en sporen van doorlopende natuurstenen banden, smalle rechthoekige vensters.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Alleen het hoger opgaand woonhuis onder schilddak ten noorden (Maalderstraat 36) bleef bewaard. De L-vormig ingeplante volumes onder pannen zadeldaken hebben niet langer erfgoedwaarde: het zuidelijke volume (Boshovensebaan 16) is gesloopt en de vleugel ten noordoosten (Boshovensebaan 18) is gerenoveerd.

Auteurs: Jacobs, Els