Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Bakstenen hoeve uit de 19de eeuw onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, golfplaten). Woonhuis met aansluitende schuur (zuidzijde); geknikte en verankerde bakstenen lijstgevel met beluikte rechthoekige vensters, eenvoudig korfboogdeurtje en rechthoekige schuurpoorten. Woonhuisgevel later verhoogd (zie bouwnaden).

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

De gebouwen van deze hoeve gaan zeker terug tot de 19de eeuw. De oorsprong van de site gaat naar verluidt terug tot 1624; het zou derhalve een 17de-eeuwse hoeve zijn.

Momenteel is het dak gedekt met Boomse pannen ter vervanging van de golfplaten. Binnenin is de hoeve zo goed mogelijk bewaard, met onder meer de reconstructie van een potstal.

• Informatie verkregen tijdens het openbaar onderzoek over de vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen, 2018.