Molenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenhuis

Beschrijving

Molenhuis met schuur ten noorden. Bakstenen woonstalhuis van zeven traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) op een gecementeerde plint; jaarankers 1779 in de westelijke zijgevel.

Verankerde bakstenen lijstgevels met gekorniste daklijst en aangepaste (zie vroegere ontlastingsbogen) rechthoekige muuropeningen in vlakke arduinen omlijsting; betraliede vensters, noord- en westgevel met opkamer- en keldervensters. Rechthoekige deur met bovenlicht; spoor van gedichte segmentboogpoort in laatste travee. Zijgevels (westzijde gecementeerd) met laadluiken.

Ten noorden bakstenen langsschuur onder hoog schilddak (mechanische pannen, riet en golfplaten, nok parallel aan het woonhuis); zuidoostelijke hoek uitgespaard met achteruitwijkende poort.

Auteurs: Steyaert, Rita