Pastorie van Sint-Cordula

Beschrijving

Voormalige pastorie van Sint-Cordula; jaartal 1711 in gevelsteen boven de deur. Oorspronkelijk een dubbelhuis waarvan de linker gevelhelft werd gesloopt, heden een enkelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat) met dakkapellen.

Verankerde, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige vensters. Korfboogdeurtje met sleutel, imposten en ovaal bovenlicht, gevat tussen vlakke pilasters met lijstkapiteel en waterlijst. Vrijwel identieke deur onder groter bovenlicht in de beschilderde bakstenen achtergevel.

Auteurs: Plomteux, Greet