Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak (nok parallel aan de straat), in neoclassicistische stijl te dateren circa 1890; aansluitend ten westen. Later aangebouwde travee onder plat dak.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met dubbelhuisopstand op een hoge arduinen plint. Brede puilijst, doorlopende lekdrempels, gelede architraaf, panelenfries, kroonlijst met tandlijst op klossen. Laatste travee met erker onder bekronend driehoekig fronton. Rechthoekige vensters op benedenverdieping beluikt of onder ijzeren I-balk (laatste travee), op bovenverdieping in geriemde omlijsting. Rechthoekige vleugeldeur met bovenlicht in een vlakke hardstenen omlijsting.

Auteurs: Steyaert, Rita