Hoeve gedateerd 1900

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve gedateerd 1900

Beschrijving

Boerderij met losstaande bestanddelen gedateerd 1900 (zie muurankers op de zuidgevel van de schuur), omheind erf en voortuin. Woonstalhuis ten oosten (nok parallel aan de straat), langsschuur ten westen (nok loodrecht op de straat) en bergplaats ten noorden (nok parallel aan de straat).

Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), dakvensters met rondboogluiken. Woonhuisgedeelte van vier traveeën met beluikte segmentboogvensters en dito deur. Stalling met segmentboogvormige muuropeningen en rondboogluik in westelijke zijgevel.

Verankerde bakstenen langsschuur onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat) ten westen, in zuidelijke straatgevel 1900 gedateerd. Segmentboogluiken en rechthoekige poort, laatstgenoemde met houten latei.

Auteurs: Steyaert, Rita