Woonstalhuis Glashoeve

Beschrijving

Oorspronkelijk woonstalhuis (nok evenwijdig aan straat), heden verbouwd tot woning met omhaagde voortuin. Gelegen in landbouwzone. Rechthoekig gebouw met vrij gaaf bewaarde noordelijke voorgevel van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (riet), uit de tweede helft van de 18de eeuw of eerste kwart van de 19de eeuw (?), brede nieuwe klimmende dakkapel (riet).

Verankerde baksteenbouw op gecementeerde en beschilderde plint, gecementeerde westgevel en beschilderde zuidgevel. Onderkelderde tweede en derde travee met getralied keldervenstertje waarboven opkamervenster. Beluikte rechthoekige vensters met houten lateien. Rechthoekige deur met bovenlicht, houten latei. Stallinggedeelte in het verlengde met enkele kleine rechthoekige venstertjes. Westelijke- en zuidelijke gevels met nieuwe rechthoekige muuropeningen.

Inmiddels ingericht als café en beschilderd. Deur gedicht en haag verwijderd.

Auteurs: Wylleman, Linda