Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekig woonstalhuis (nokrichting parallel aan de straat) met omhaagde voortuin en voorgevel aan de zuidkant en gericht naar de straat; rechthoekige kleine stalling (nokrichting loodrecht op de straat) tegen de noordelijke gevel van het woonhuis; langsschuur (nokrichting loodrecht op de straat) aan noordoostelijke zijde erf met aanpalende bergruimte en open wagenhuis (nokrichting loodrecht op de straat). Geplaveid erf alsook noordelijk gelegen landbouwgronden zijn bereikbaar via vlak brugje over de noordelijke beek en aardeweg.

Zuidgevel woonhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (riet, nok voorzien van pannen). Bepleisterd en beschilderd bakstenen gebouw met aflijnende hoekblokken, kordonlijst en verdiepte rechthoekige panelen onder daklijst. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen dorpels. Rechthoekige deur met bovenlicht in beschilderde vlakke omlijsting van arduin. In het verlengde bakstenen stalling onder zadeldak (Vlaamse pannen), verhoogd in de 20ste eeuw aan de noordgevel. Rechthoekige venstertjes en deuren met houten latei, steekboogpoort. Noordgevel van het woonhuis met gevelbreed aanbouwsel uit de 20ste eeuw onder lessenaarsdak (mechanische pannen), alsook kleine bakstenen stalling van één bouwlaag onder zadeldak (cementpannen).

Bakstenen langsschuur van vijf traveeën onder afgewolfd dak (Vlaamse pannen), jaartal 1873 Op sluitsteen poort. Travee-indeling door middel van verankerde vlakke hoekstenen lisenen, rechthoekige en steekboogvormige stalvenstertjes en korfboogpoort met sluitsteen. Zuidgevel met centraal rondboognisje waarin heiligenbeeldje. Tegen de noordgevel houten opslagplaats onder lessenaarsdak (golfplaten) en open wagenhuis (deels hout en betonplaten) onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Auteurs: Wylleman, Linda