• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met art-nouveau-reminiscenties zie vormgeving van de arduinen plint, erker en tegelmozaïeken.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Het opmerkelijke en artistiek bijzonder hoogstaande decoratieve gevelpaneel "La Parure", onder deze titel opgenomen in de handelscatalogus, is een realisatie van de Manufactures Ceramiques d'Hemixem, Gilliot & Cie naar het ontwerp 'Zodiaque' uit 1896 van de befaamde Tsjechische affichekunstenaar Alphonse Mucha.

Informatie verkregen van Mario Baeck, december 2018.