Boerenarbeiderswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Nabij de spoorlijn naar Antwerpen gelegen concentratie van boerenarbeidershuisjes van één bouwlaag onder zadeldak; bepleisterde, naar het erf gerichte voorgevels; zichtbare ankers, rechthoekige muuropeningen met houten latei en deels bewaarde luiken. Vermoedelijke bouwperiode het vierde kwart van de 19de of het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Auteurs: Plomteux, Greet

Aanvullende informatie

Van de oorspronkelijke groep arbeiderswoningen zijn er inmiddels slechts twee bewaard; de overige (nummers 96, 98, 10, 102 en 104) zijn verbouwd met verlies van erfgoedwaarde.

Auteurs: Jacobs, Els