Caterskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Caterskapel

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Brechtse Heide

Beschrijving

Rechthoekig gebouwtje onder zadeldak met houten windborden (mechanische pannen), jaartal 1869 (gevelsteen noordgevel met opschrift: "Mathilde de Caters 1869" en gebouwd in opdracht van Mathilde de Caters.

Verankerde en gekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Vlakke gepikte hoeklisenen verbonden door dito baksteenfries bij zijgevels. Halfronde vensters in zij- en achtergevels en blinde oculus in zuidelijke topgevel. Zuidelijke voorgevel met rondboogdeur in hardstenen omlijsting met driezijdig fronton.

• BORSTLAP K., Caterskapel, in De Drie Rozen, driemaandelijks tijdschrift, jaargang XIII, nr. 1, januari 1979, 13-15.

Auteurs: Wylleman, Linda