Beschrijving

Kleine hoeve met losstaande bestanddelen, uit de tweede helft van de 18de eeuw, in het derde kwart van de 20ste eeuw verbouwd tot woning. Gelegen op met gras begroeid en beboomd domein met moestuin aan zuidzijde, in nieuwe villawijk bij "Hof van Schilde". Woonstalhuis (nok parallel aan de straat) met rechthoekige aanbouwsels uit het derde kwart van de 20ste eeuw bij west- en noordgevel; voormalig wagenhuis (?), (nok parallel aan de straat) aan zuidzijde en waterput aan zuidzijde woonhuis.

Zuidgevel woonstalhuis van oorspronkelijk acht traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak (riet), deurtravee verhoogd met rechthoekig nieuw dakvenster onder zadeldak. Verankerd en beschilderd bakstenen gebouw op gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters met houten dorpels. Twee rechthoekige deuren met houten latei op geprofileerde houten consoles. Beschilderde aanbouwsels van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen en riet).

Klein rechthoekig wagenhuis (?) onder schilddak (riet). Baksteenbouw op gepikte plint met sporen van oorspronkelijke vakwerkbouw namelijk stijlen en standvinken naast poort. Nieuwe muuropeningen namelijk ronde vensters en rechthoekige poort.

• BOUSSE A., Geschiedenis van Schilde, Schilde, s.d. [1983], 539.

Auteurs: Wylleman, Linda