Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Hoeve met losstaand wagenhuis ten zuiden, in de 19de eeuw te dateren. Verankerde baksteenbouw met verspringende zuidelijke gevellijn; woonhuisgedeelte van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder mank zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), aansluitende flankerende stalling (ten oosten) en schuur (ten westen), breder uitgebouwd aan zuidzijde; eveneens onder pannen zadeldak.

Woonhuis met bepleisterde en beschilderde zuidelijke voorgevel op gepikte plint, aflijnende geprofileerde daklijst. Segmentboogvensters op begane grond, halve verdieping met kleine rechthoekige vensters onder houten latei; rechthoekige deur met bovenlicht eveneens met houten latei. Ten oosten beschilderde stalling van drie traveeën, met rechthoekige muuropeningen; ten westen schuur met rechthoekige poort in uitspringende oostgevel.

Lange noordelijke achtergevel van negen traveeën met aflijnende baksteenfries, rechthoekige vensters en poort onder houten lateien, eerstgenoemde omlijst met beschilderde banden. Vijfde travee (woonhuisgedeelte) met opkamer- en keldervenster. Oostelijke zijgevel met rechthoekig luik.

Ten zuiden verankerd bakstenen wagenhuis van drie traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), baksteenfries. Noordgevel met rechthoekig venster, segmentboogpoort en twee rechthoekige deuren onder houten latei.

Auteurs: Steyaert, Rita