Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Kleine rechthoekige boerenarbeiderswoning (nok parallel aan de straat), mogelijk met kern uit de 18de eeuw daar het voor eerst voorkomt in 1740. Oorspronkelijk vakwerkbouw zie stijlen en dakbalk. In de loop van de 19de eeuw vervangen door bakstenen muren. Smalle omhaagde voortuin en tuin aan oost- en noordzijde, waterput aan noordzijde. Zuidgevel van drie verankerde en twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Verankerde en gekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters en deur met houten latei. Rechthoekige poort tussen houten stijlen. Noordgevel met uitspringende linker travee; enkele vernieuwde rechthoekige vensters en rechthoekige deuren met houten latei.

• VAN DER AVERT W., Onuitgegeven nota's (1984).

Auteurs: Wylleman, Linda