• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Onder één dak gelegen dorpswoningen (nok parallel aan de straat) met achteringelegen schuur (nok parallel aan de straat). Noordelijke lijstgevel van drie en vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), mogelijk uit de tweede helft van de 18de eeuw. In 1797 was hierin een winkel ondergebracht.

Verankerd en beschilderd bakstenen gebouw op gecementeerde plint. Rechthoekige beluikte vensters met houten lateien en arduinen dorpels, opkamervenstertje bij zesde travee. Rechthoekige deuren met houten lateien.

Auteurs: Wylleman, Linda

Aanvullende informatie

Van het ensemble van twee dorpswoningen onder één dak (nummers 28-30) werd de linkse woning van drie traveeën (nummer 28) gesloopt.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto’s 2017, Achterstraat 28-30, Ranst [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 27 september 2022).