Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve (nok parallel aan de straat) uit de tweede helft van de 18de eeuw of eerste helft van de 19de eeuw; rechthoekig wagenhuis (nok parallel aan de straat) aan oostzijde. Afgepaald en omhaagd domein met moestuin aan zuidzijde en boomgaard aan noordzijde. Rechthoekig gebouw met Westelijke voorgevel van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde baksteenbouw met gekalkte westgevel. Onderkelderde noordoostzijde met rechthoekig keldervenstertje en opkamervenstertje in noordgevel. Geprofileerde en bepleisterde kroonlijst. Rechthoekige vensters met arduinen dorpels. Rechthoekige deur met arduinen latei. Schuurpoort met houten latei. Inmiddels verbouwd tot woning met verwijdering bekalking westgevel, verlagen vensters en plaatsen houten lateien. Aanbouwsel onder lessenaarsdak aan zuidgevel vervangen door steekboopoort naar erf.

Auteurs: Wylleman, Linda