Herenhuis Hofken van Stuyck of Verloren kost

Beschrijving

Herenhuis gelegen binnen vierkante omgrachting afgezet met populieren. Gecementeerde bakstenen boogbrug met gecementeerde pijlers en ijzeren hek, leidt naar een met gras begroeid en schaars beboomd domein.

L-vormig herenhuis gelegen in de as van de toegang. Verankerd, gecementeerd en beschilderd bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder vernieuwd schilddak (kunstleien); jaartal 1755 geschilderd op de westgevel. Driezijdige traptoren tegen westgevel met ovale en rechthoekige venstertjes en flankerende rechthoekige erkervormige uitbouw. Beschilderde kruis- en bolkozijnen in west- en oostgevels. Verder rechthoekige vensters met beschilderde omlijsting en nieuwe ramen. Vernieuwde rechthoekige deur in rechthoekige recente portiek.

Rechthoekig aanbouwsel uit het derde kwart van de 20ste eeuw met garage onder aanleunend schilddak (kunstleien) aan de oostgevel.

Auteurs: Wylleman, Linda