Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Hoeve (nok loodrecht op de straat) met kern uit de 18de eeuw, heden verbouwd tot woning. Gelegen binnen omhaagd domein.

Verankerde baksteenbouw op gepikte plint; één bouwlaag onder aan westgevel afgewolfd mank zadeldak (mechanische pannen). Zuidelijke woonhuisgevel met oorspronkelijk kruis- en kloosterkozijn, heden rechthoekige beluikte vensters met onderdorpels en geprofileerde negblokken van zandsteen, houten lateien en ontlastingsbogen. Rechthoekige deur met bovenlicht en gekalkte omlijsting.

Oostelijke zijpuntgevel met muurvlechtingen, deels gedicht beluikt kloosterkozijn en beluikte steekboogvenstertjes in top. Gekalkt aanbouwsel onder lessenaarsdak aan noordgevel. Verbouwd stallinggedeelte, vroegere poortopening met hoekstenen van zandsteen.

Auteurs: Wylleman, Linda