Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Beschrijving

Dubbelhuis gedateerd "Anno 1901" in cartouches. Vier traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak (nok loodrecht op en parallel aan de straat) met lager aanbouwsel aan noordzijde.

Baksteenbouw met veelvuldig gebruik van natuursteen. Links, risalietvormende trapgevel met markerende houten erker en balkon; rechts, lijstgevel met houten kroonlijst op consoles met dropmotief onderbroken voor getrapt dakvenster. Horizontaliserende puilijst en boogfries, respectievelijk boven rechthoekige muuropeningen met waterlijst, diamantkoppen en bolornamenten rondom. Cartouche met initialen HVC op vensterdam. Getrapte zijgevel.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita