Neogotische Sint-Hubertusschool met klooster

Beschrijving

Sint-Hubertusschool met aanpalend klooster (nummer 3). Gebouwd in 1908-1909 ter plaatse van het vroegere kerkhof (huidige speelplaats). Rechthoekige aan straatzijde ommuurde binnenplaats met voormalige kapel geflankeerd door twee vrijwel identieke vleugels met klaslokalen.

Bakstenen gebouwen onder pannen (leslokalen) en leien (kapel) zadeldak, verticaal geritmeerd door zogenaamde "Brugse travee" met spitsboogvensters. Aflijnende boogfriezen en tandlijsten. Oostgevel en westvleugel met belerende spreuken en opschriften, namelijk "Deugd is vreugd", "Vaderland", "Sparen en garen", "Moedertaal", "Arbeid adelt", "Wellevendheid", "Tijd is geld", "Godsdienst", "Rust roest", "Matigheid", "Willen is kunnen".

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita