Pastorie Sint-Benedictusparochie

Alleenstaand dubbelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, van 1889 naar ontwerp van Louis Gife.

Baksteenbouw op rechthoekig grondplan, vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak (nok parallel aan de straat), oostelijke voorgevel: lijstgevel waarvan midden travee hoger opgaand met getrapt (vier treden) dakvenster; natuurstenen banden, kordon vormende lekdrempels, steigergaten en sierankers. Kruis- en bolkozijnen met geprofileerde dorpels. Geprofileerde rondboogdeur onder gebogen waterlijst. Getrapte zijgevels.

Ten noorden aanbouwsel van twee traveeën en een verdieping onder lessenaarsdakje. Ten zuiden tuinmuur en garagepoort. Noordelijke hoektravee met op tweede bouwlaag een Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met kind op linker arm.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Pastorieën, Mortsel, Sint-Benedictus, dossier 3.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita