Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Geboorte

Beschrijving

Bij oostzijde kerk aanleunend dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien) met mooie smeedijzeren dakruiter met klokje; van 1771, vergroot in het tweede kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Naar ontwerp van Louis Serrure in 1835 verhoogd en van nieuwe vensters en dak voorzien. Nogmaals vergroot in 1905-1906 naar ontwerp van J.B. Van Bouchout.

Gecementeerd en beschilderd bakstenen gebouw op arduinen plint. Pseudo-hoekstenen. Rechthoekige vensters op kordonvormende onderdorpels, rechthoekige deur.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Pastorieën, Lint, O.-L.-Vrouw, dossiers 1, 3, 4.

Auteurs: Wylleman, Linda