Burgerhuizen in eclectische stijl

Beschrijving

Symmetrisch opgebouwd geheel van vijf traveeën, drie bouwlagen plus souterrain en zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), in eclectische stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; vermoedelijk twee burgerhuizen met magazijn/atelier zie twee privé-deuren links en rechts van centrale poort.

Bakstenen lijstgevel verlevendigd met afstekende banden en booglijsten van geglazuurde steen, arduinen dorpels en omlijstingen (deuren en keldervensters), driezijdige houten erkers met balkon en kroonlijst op modillons; origineel schrijnwerk met roeden en gekleurd glas, keldervensters met smeedijzeren hekken.

Auteurs: Plomteux, Greet