Reeks van zes burgerhuizen

Beschrijving

Reeks van enkelhuizen met ommuurde en omhaagde voortuinen, telkens twee traveeën en twee verdiepingen onder platte daken, nummer 25 met pseudo-mansardedak; te dateren circa 1930.

Rijhuizen opgetrokken uit baksteen en beton versierd met witte keien. Mooi vormenspel met balkons, loggia's, erkers, afgeronde hoeken en in- en uitspringende kroonlijstlijn. Telkens een verhoogde begane grond en een kelderverdieping met garage. Rechthoekige vensters met ramen van gekleurd glas, laatstgenoemde opvallend gebruikt in nummer 31.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita