Villatuin

Beschrijving

Villatuin, voorheen met inrijhek, bij later achteraan uitgebreid eclectisch huis van 1902; met gazon, bomenrand, struikmassieven en enkele solitaire ­ bomen.

Villatuin bij een notarishuis in eclectische stijl met initialen 'VK' in de windwijzer en jaartal 1902. Het huis werd achteraan verbouwd en uitgebreid in de jaren 1950. Van het inrijhek bleven enkel de vier­kante hekpijlers van baksteenmetselwerk met sok­kel, speklagen, hoekkettingen en bekroning van beton bewaard, niet het hek. Een lage, recentere laurierhaag begrenst de voortuin aan de straat en de oprit naar het hoger gelegen huis ligt in kiezel. De tuin heeft een bomenrand, enkele solitairen en struikmassieven, onder meer rododendron in en aan de rand van de gazons.

Bomen

On­der­meer zijn vermeldenswaard: een gewone zil­ver­inde (Tilia tomentosa) bedoeld als groenpavil­joen maar naderhand uitgegroeid; een treurbeuk (Fagus sylvatica 'Pendula'), een okkernoot met uit­ gescheurde tak (Juglans regia), twee tamme kastan­jes (Castanea sativa), en verder ook scherpe hulst (Ilex aquifolium), gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus), taxus (Taxus baccata), tulpenboom (Liriodendron tulipifera), blauwe Atlasceder (Cedrus liba­ni subsp. atlantica 'Glauca'), naast een aantal in de jaren 1950 aangeplante coniferen.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman