Boerentuin

Resten van de traditio­nele bestanddelen van een boerentuin, uit de 19 de of 20ste eeuw.

Bij een langge­strekt hoe­vetj­e, lood­recht op de straat, uit einde 19de – begin 20ste eeuw, blijven enkele oude bestandddelen van de aanleg en inrichting over: een oude okkernoot (Juglans regia) op het erf van ge­stamp­te aarde, een gewone taxus (Taxus baccata), een mooie haag van scherpe hulst (Ilex aquifolium) en éénstijlige mei­doorn (Crataegus monogyna) langs de straat, ter af­scher­ming van huis, tuin en boom­gaard en drie in de haag op­ge­scho­ten scherpe hulst­boom­pjes ter hoogte van het huis. De moestuin is niet meer in gebruik.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman