Villerspark

Beschrijving

Nieuwe aanleg uit de jaren 1990 met behoud van de oude bomen van een 19de-eeuws villaparkje, nu stedelijk park.

Het parkje ligt tussen de Toekomststraat en de Luikersteenweg. Er hoorde een klein kasteeltje bij uit de laatste jaren van de 19de eeuw of de eerste van de 20ste, dat werd gesloopt in de jaren 1990 toen er appartementsgebouwen aan de rand werden gebouwd. Het parkje kreeg een nieuwe aanleg echter met behoud van oude bomen en van het onvolledig bewaarde parkhek aan de Luikersteenweg in functie van de herbestemming als stadspark.

Bomen

Amberboom (Liquidambar styraciflua), gewone es (Fraxinus excelsior), gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus), gewone plataan (Platanus x hispanica), jonge exemplaren van hemel­boom (Ailanthus altissima) en moera­seik (Quercus palustris), Anna-Pau­low­naboom (Paulownia tomentosa), rode bastaard-paardekastanje (Aesculus x carnea), gewone taxus (Taxus baccata), Ameri­kaan­se vogel­kers (Prunus serotina), witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum), zilveresdoorn (Acer saccharinum), zomer­eik (Quercus robur). En ook twee bruine beuken (Fagus sylvatica 'Atropunicea') (met stamomtrek van 267 en 438 cm op 150 cm hoogte, aange­tast).