Park van het Sint-Jozefinstituut

Pinetum, sterrebos en moestuin van een klooster uit begin 20ste eeuw.

Bij de klooster- en schoolgebouwen werd aan de straatkant een Pinetum aangelegd. Achter in het goed ligt nog de restant van een sterrebos met Amerikaanse eik (Quercus rubra), Europese lork (Larix decidua), gewone beuk (Fagus sylvatica), gewone Douglasspar (Pseudotsuga menziesii), Kaukasische spar (Picea orientalis), zomer­eik (Quercus robur). Een niet ommuurde groentetuin, bij de voormalige tuinmans­woning, heeft twee kweek­serres en is van het wan­delpad gescheiden door een haag van haagdliguster (Ligustrum ovalifolium).

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman