Boerentuin

Beschrijving

Het hoe­vet­je in vak­werk vermoedelijk uit de 19de of het begin van de 20ste eeuw ligt op de grens met Hasselt, ligt achter commerciële gebouwen en aan de rand van een bos. Het hoevetje is stedenbouwkundig veroordeeld want gesitueerd in een bedrijvenzone.

Men treft er enkele oude bomen aan, vermoedelijk even oud als het gebouw: gewone haagbeuk (Carpinus betulus) (226 en 160 cm stamomtrek, standaard gemeten op 150 cm hoogte), Hollandse linde (Tilia x vulgaris) (223 cm), gewone es (Fraxinus excelsior) (216 cm) en zomereik (Quercus robur) (274 cm).

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman