Tuin van de Graetmolen

Historische site van de voormalige Graetmolen.

De al jaren leegstaande Graetmolen, een voormalige watermolen op de Herk die als restaurant en feestzaal werd verbouwd, ligt in een mooi landschap aan het einde van een smalle kassei. Achter het herenboerenhuis, dat de woning was van de vroegere burgemeester, ligt een niet omhaagde tuin. Het geheel, dat een rijk verleden bezit met een eerste vermelding in 1236, heeft zijn huidige configuratie voornamelijk te danken aan 19de-eeuwse en minder geslaagde recente verbouwingen. Deze recente toevoegingen werden tijdens een restauratie in 2006 gesloopt.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van den Broeck, Myriam