Tuinmuur en kornoeljehaag

Lange haag van gele kornoelje en tuinmuur langs de Omstraat, uit het begin van de 20ste eeuw.

Bij het leegstaand dorpshuis, dat in kern tot de 17de eeuw zou opklimmen maar begin 20ste eeuw werd aangepast, hoort een lang, nu verwaarloosd tuinperceel aan de Omstraat. Langs de eerste helft is het begrensd door een bakstenen muur die overgaat in een meterslange, niet langer gesnoeide oude haag van gele kornoelje. Ze zijn voor het straatbeeld beeldbepalend.

• PAUWELS D., SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout, p. 374.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van den Broeck, Myriam

Na 2005 werd de tuin bebouwd. De beschreven tuinmuur en haag zijn niet meer aanwezig.