Hoeve Lindenhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Lindenhoeve

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen ingeplant op omhaagd domein met boomgaard aan noordzijde. Volgens voormalige eigenaar opklimmend tot 1853-54.

Verbouwd woonstalhuis (nok loodrecht op straat) met ten noorden langsschuur, ten zuiden koetshuis en ten zuidoosten bakhuis; alle gebouwen met nok evenwijdig aan woonstalhuis.

Gekalkt, verankerd bakstenen woonstalhuis van acht traveeën en één bouwlaag Onder zadeldak (riet) met kern uit de 19de eeuw, doch vernieuwd in de 20ste eeuw. Vernieuwde rechthoekige muuropeningen en westgevel met door zadeldekje overluifeld laadluik. Bewaarde ten noorden gelegen opkamer. Bakstenen langsschuur van zeven traveeën onder rieten zadeldak. Zijgevels met houten stijlen; rechthoekige poort met houten latei.

Rechthoekig koetshuis onder zadeldak (Vlaamse pannen) met houten dakvenstertje; grotendeels met horizontale beplanking; één travee van gekalkte baksteen; heden ingericht als woonhuis (nummer 252).

Voormalig bakhuis later stalletje, onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita