Houtkant bij Mijnwerkerspad

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Hayesbos en Verrebeekvallei

Beschrijving

De houtkant bevindt zich op het oostelijke en westelijke talud van het Mijnwerkerspad, een voormalige spoorwegbedding. Tussen de Livierenstraat en Verrebeke is de spoorwegbedding ingegraven in de Wallekouter. Het huidige pad ligt in een holle weg gevormd door de taluds van de voormalige spoorwegbedding. Hier bestaat de houtkant uit zowel hakhout van zomereik, wilg en gewone esdoorn als pgaande zomereiken en witte paardenkastanjes. Daarnaast is mispel, zoete kers, meidoorn, okkernoot, sleedoorn, ratelpopulier, kardinaalsmuts, hondsroos en veel zoete kers aanwezig.

Het deel ten noorden van Verrebeke ligt op een talud, en bevat duidelijk meer opgaande zomereiken.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele