Oude houtkant met sporen van kaphaag op steilrand

Beschrijving

De oude houtkant op de steilrand van de Dorenbosbeek bevindt zich net naast het pad Kameidries. De houtkant bevat sporen van hakhout- en kaphaagbeheer. Er is hakhout van grauwe abeel en gewone es. Een knotes meet een omgrek van 346 cm (gemeten op 50 cm hoogte), knothoogte is 1,5 m. Een knothaagbeuk meet 242 cm (gemeten op 50 cm hoogte), eveneens met knothoogte 1,5 m. Andere knothaagbeuken hebben een knothoogte van ongeveer 1 m. Een knoteik en opslag van olm zijn aanwezig.

Reeds op de topografische kaart uit 1864 is de houtkant tussen de steilrand en de weg 'Kameidries' of 'Meydries' op de kaarten aanwezig.

• Topografische kaarten van België, Krijgsdepot: Eerste editie uitgegeven tussen 1865-1880, schaal 1:20.000. Herziening, Militair Cartografisch Instituut: tweede uitgave, 1880-1884, derde uitgave 1889-1900 en herziening derde uitgave 1900-1930, schaal 1:20.000

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele